lunes, 7 de enero de 2008

ELS REIS MAGS


M'agrada tant la història dels reis.....un amic m'explicava l'altre dia que eren tres científics, un buscava aigua i tenia tots els estris per fer-ho, l'altre mirava les estrelles i es coneixia el firmament, i l'altre buscava l'elixir de la vida, un alquimista envoltat de tubs....i tots tres eren els 'mags' de l'època......un de ros, un de roig i un de ben negre......quan era petita me'ls imaginava arribant a casa, i us asseguro que els veia entrar per la finestra......els reis mags a casa meva són moments de 'deliri', estem tots junts, obrim regals, cridem riem, ballem, ens abracem.....i ara que hi ha nebots, encara és més emocionant....llegir a les seves cares la il·lusió, la sorpresa, l'emoció.....perquè els nens el dia de reis estan molt emocionats, i tant se val si el regla és per ells o per tu, ells només veure un paquet embolicat ja s'emocionen....busquen noms, i si no saben llegir et pregunten què hi posa,......t'ajuden a estripar papers, organitzen la festa i fan que els més grans ens emmirallem mirant-los!


M'encanten els Reis, m'encantaria una tarda de xerrades amb ells, i m'encantaria que aquesta tradició no es perdi mai, perquè és ben nostra, de casa, de festa i d'il·lusió!

1 comentario:

viocentesis dijo...

Sí senyora, estic amb tu! A mi també m'encanta aquesta tradició. Des de fa anys vaig a la cavalcada amb ma mare, és també una mena de tradició nostra. Els nens estan tots a la fila del davant i amb prou feines els veiem, però els adults que estan darrere com nosaltres flipen tant com els nens! i cridem quan passa el nostre rei, i aplaudim, i recollim caramels... La gent porten l'escala de casa per enfilar-se, tant nens com grans. Els nens donen la carta i alguns, el xumet, quan passa un patge dient als de 2-3 anyets que ja són grans. L'any passat, un nen, pujat a les espatlles del pare, davant meu, es va treure el xumet de la boca sense "xistar" i el va posar a la panera que li allargava el patge, ben convençut. Us juro que em vaig emocionar!